ECOGRAFIE ABDOMINALĂ CLUJ

Ecografie abdominală, sau ultrasonografie este denumirea metodei imagistice de explorare cu aplicații foarte largi ce constituie o prelungire a examenului clinic și permite vizualizarea organelor parenchimatoase utilizând ultrasunetele. Examinarea ultrasonografică ( cografie ) este extrem de utilă pentru diagnosticarea şi urmărirea diverselor afecţiuni. Este neinvazivă, uşor accesibilă, fără efecte secundare şi utilă  inclusiv în situaţii de urgenţă.

[ Clinica medicală privată medicină internă Cluj: ecografie abdominală Cluj, medicină internă, ecografie toracică, ecograf Cluj, radiologie Cluj, ecografie Doppler carotidiană, ecografie părți moi ]

Când este indicată o ecografie abdominală?

 • Suspiciunea unor afecțiuni pancreatice, hepatice, biliare, renale, ginecologice (uter, ovare), urologice (vezica urinară, prostată, vezicule seminale), hematologice sau vasculare
 • Dureri abdominale acute sau cronice, indiferent de durată sau simptome însoțitoare
 • Scădere în greutate de cauză neprecizată
 • Existența unei patologii oncologice, pentru a depista posibilele metastaze abdominale în organe sau ganglioni
 • Tulburări de tranzit
 • Mărirea de volum a abdomenului de cauză neprecizată
 • Tulburări de urinare sau modificări ale aspectului urinii.

Ca regulă generală, se recomandă efectuarea ecografiei a jeun (pe nemâncate)   și cu vezica urinară plină (fară a urina cu 1-2 h înainte de examinare).

Pentru ecografia de ficat, colecist, splină și pancreas nu se consumă alimente cu un conținut ridicat de grăsimi în seara de dinainte sau în ziua ecografiei.

Ecografia de părți moi

Ecografia de părți moi  este o tehnică imagistică non-invazivă, ce produce imagini detaliate asupra țesuturilor moi superficiale (tegument, derm, țesuturi moi subcutanate) dar și asupra unor structuri anatomice superficiale – tendoane, ligamente, glande salivare, tiroidă, mușchi sau ganglionii limfatici.

Ecografia musculo-scheletala se poate utiliza în cazul afecțiunilor ortopedice, afecțiunilor hematologice și a afecțiunilor dermatologice.

Afecțiuni ortopedice:

 • Rupturi tendinoase sau tendinopatii
 • Rupturi musculare, mase tisulare sau colecții fluide
 • Întinderi ligamentare sau rupturi
 • Colecții fluide (efuziuni) în burse sau articulații : bursite/ chisturi sinoviale.

 Afecțiuni hematologice:

 • evaluarea imaginilor ganglionare

Afecțiuni dermatologice:

 • lipoame, carcinoame tegumentare.

D-na Dr. Alina Suciu este absolventă a Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, promoţia 2009. Din anul 2014, este medic specialist Medicină internă. Din anul 2018 medic specialist și în Gastroenterologie și Hepatologie și doctor în medicină, specializarea hepatologie. A participat la multiple studii clinice naţionale şi internaţionale. Este autor şi coautor la: 25 articole publicate, 10  lucrări publicate în volume de rezumate, autor la Ghidul European de Diaree funcțională. Este membră a 4 societăţi ştiinţifice naţionale și internaționale. Este deosebit de implicată în dezvoltarea profesională și participă anual la numeroase manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale (congrese, simpozioane şi conferinţe).

TARIFE / PRETURI ECOGRAFIE ABDOMINALĂ, CLUJ

01 ECOGRAFIE ABDOMINALĂ 250 Lei
02 CONSULTAȚIE + ECOGRAFIE ABDOMINALĂ 400 Lei
03 ECOGRAFIE DOPPLER CAROTIDIANĂ 350 Lei
04 ECOGRAFIE PĂRȚI MOI (FĂRĂ ARTICULAȚII) 300 Lei
[ Clinica medicală privată medicină internă Cluj: ecografie abdominală, medicină internă, ecografie toracică, ecograf Cluj, radiologie Cluj, ecografie Doppler carotidiană, ecografie părți moi, cardilogie Cluj, ginecologie Cluj ]

Solicită o programare online din pagina de contact.