Servicii Endocrinologie

Endocrinologia este specialitatea medicala care are ca scop diagnosticarea si tratarea tulburarilor hormonale, adica afectiunile sistemului endocrin format din hipotalamus, hipofiza, tiroida, paratiroide, suprarenale, ovare, testicule. Sistemul endocrin coordoneaza functionarea organelor si sistemelor  influentand si metabolismul glucidic, lipidic, proteic  si hidro-electrolitic, fiind astfel in stransa legatura cu sistemele majore ale organismului, de exemplu cel nervos, cardiovascular, imunitar, digestive, etc.

Aceasta specialitate este adresata adultilor care prezinta simptome de tipul: astenie, agitatie, nervozitate, palpitatii, obezitate, scadere in greutate, anxietate, tulburari de somn, infertilitate, tulburari de dinamica sexual, hipertensiune arteriala inexplicabila, necontrolata medicamentos, osteoporoza si fracturi de fragilitate. De asemenea este adresata copiilor cu tulburari de crestere si dezvoltare, obezitate.

Dezechilibrele hormonale  sunt de cauza genetica, insa depind si de factorii externi , de mediu. Un stress mare fizic sau emotional  poate indruma pacientul care consult endocrinologic, deoarece se pot declansa dezechilibre tiroidiene , tulburari de ciclu menstrual pana la amenoree secundara, crize de tetanie/spasmofilie, tulburari de dinamica sexuala, tulburari de comportament alimentar.

Afectiunile endocrinologice sunt complexe de aceea este nevoie de o serie de investigatii – analize delaborator si imagistice ( ecografii, RMN, CT, osteodensitometrie) pentru a stabili diagnosticul final si a alege conduita terapeutica potrivita.

Patologia tiroidiana este cea mai frecventa si are cea mai mare adresabilitate in cabinetul de endocrinologie, datorita faptului ca Romania este considerata zona endemica, existand astfel deficit de Iod si stressul psihic si fizic care este in crestere. Cele mai frecvente investigatii recomandate in diagnosticul cat mai precis al afectiunilor tiroidiene sunt analizele de laborator si ecografia tiroidiana care este de mare importanta in dignosticul gusilor difuze, nodulare si a cancerului tiroidian.

Diagnosticul precoce ale afectiunilor endocrine impiedica evolutia  bolii si  aparitiei unor complicatii severe nedorite, de aceea sfatuim pacientul sa se prezinte cat mai devreme in cabinetul de endocrinologie pentru diagnostic si tratament.

TARIFE SI SERVICII

01 CONSULT 150 Lei
02 ECOGRAFIE TIROIDIANA 120 Lei
03 CONSULT + ECOGRAFIE TIROIDIANA 180 Lei
04 CONTROL 80 Lei